24.2.2016 / Nuorisovaltuusto, Nuorten osallisuus

Vaikute.net ‒ some-sukupolven vaikuttamispalvelu

Projektityöntekijä Siina Ekberg kertoo Vaikute.net-projektista.

Hei!

Tervetuloa Vaikute.netiin ja Nuijjaan! Vaikute.net on verkkopalvelu, jonka Nuva ry. on tehnyt vastaamaan perustavanlaatuiseen ongelmaan:

Iso osa nuorisovaltuutetuista kokee, että vaikuttamista tukevaa tietoa ja materiaalia on vaikea löytää.

Vaikute.net on siis tieto- ja materiaalipalvelu, joka on suunniteltu ja toteutettu siten, että some-sukupolven on luonteva omaksua se käyttöönsä. Nuorten lisäksi sivustoa voivat hyödyntää kaikki nuorten vaikuttamisen parissa työskentelevät, kuten nuoriso-ohjaajat ja yhteiskuntaopin opettajat.

Sivustolla on monipuolisesti tietoa vaikuttamisesta, julkishallinnosta ja kansalaisyhteiskunnasta. Isossa osassa on luonnollisesti nuorisovaltuustotoiminta. Sivusto tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia vaikuttamistyössä hyödyllisiä materiaaleja. Osa näistä on kaikkien kävijöiden käytössä, osa on tarkoitettu Nuva ry:n jäsenille.

No mikä ihmeen Nuijja? Edellisessä elämässään Vaikute.net oli nettilehti: kanava nuorille julkaista omia juttujaan. Nuijja on tuon nettilehden uusi elämä ja tuleminen. Tekstit tulevat olemaan nuorten kirjoittamia, aiheena on nuva-toiminta ja muut yhteiskunnalliset asiat.

Vaikute.net on oman aikansa tuote

Viestintä ja vaikuttaminen kulkevat tiiviissä liitossa, ja Vaikute.net on tästä uusi ja uljas esimerkki. Digitalisaatio vie sekä viestintää että vaikuttamista eteenpäin. Vaikute.net on oman aikansa tuote.

Olen vetänyt Vaikute.net-projektia, joka aiemmin tunnettiin muun muassa nimillä Nuoren vaikuttajan ABC ja Materiaalipankki, marraskuun alusta lähtien, ja nyt kun on saatu valmista, katse on malttamattomana jo tulevassa:

Mitä seuraavaksi?

Mitä Vaikute.net on vuoden päästä? Entäpä viiden tai kymmenen vuoden päästä?

Ennen kuin nämä aiheet ovat kuitenkaan ajankohtaisia, toivon sinun saavan paljon irti ja tukea vaikuttamistyöhösi Vaikute.netistä.

Siina Ekberg

Kirjoittaja on Nuva ry:n projektityöntekijä, joka vastasi Vaikute.netin toteutuksesta.

KATEGORIAT: Nuorisovaltuusto, Nuorten osallisuus